Lata pigan

Nu har jag kommit tillbaka från min filosofiska bubbla och i söndags gasade vi iväg med Anne, Zara och Matilda och hade Pugh i högtalarna. Vi yrade runt i Grillby och Hummelsta, och vi fann Lata Pigan. Två ladugårdar fulla med fyrahundra kvadratmeter vintage, retro och second hand. Helt otroligt! Egentligen hade hon stängt vinterttid men vi lyckades charma henne så att vi fick komma in.
 
 
I måndags var sista kursdagen så tillsammans med Nikole och Ida firade vi på Hotellbaren i Stockholm. Hoppeligen fortsätter vi i vår!
 
 
Här är en torsdagslåt. God kväll!
 
Amanda

Vandrande små hjärnor

Tanken smällde till mig ganska hårt i bakhuvudet. Jag har alltid trott och hoppats att det finns något mer, det finns något djupare - vi har en själ. Men har vi det? En skrämmande tanke är att vi alla är små hjärnor som vandrar runt med instinkter och vår uppgift i livet är att föröka oss. Arvet, omgivningen, inlärning och slumpen formar oss - men är vi alla samma individer egentligen? Allt som du säger har någon sagt det innan? Allt som du tänker har någon tänkt det innan? Finns det alltid någon som kan göra det bättre? När hjärnan dör är vi då bara ett skal där hjärnan var endast en motor för överlevnad och själen var bara ett ord som gestaltat den?
 
Jag kan tappa mig själv i tanken om vad livets mening egentligen är och vad som får en att vilja dra vardagen framåt. Men kärleken, familjen, vännerna, upplevelserna, personligheten, lyckan och passionen är tammetusan värda att dansa för - så man får försöka leva som var dag vore den sista. Eller åtminstone den näst sista. Den här lilla hjärnan ska iallafall dansa vidare - för det bestämmer jag!
 
 
Amanda

Torsdag, fredag och lördag

Vår glada lilla Kristin skall åka till Karibien och därför sa vi ett litet farväl i förväg i torsdags. Vi spelade beerpong, drack rött vin, spillde rött vin, pussades med hunden och "dansade" rumpan av oss i vardagsrummet alldeles för länge hemma hos Camilla. 
 
Värdinnan Camilla och Kristin!
 
I stundens stress hann jag försöka skriva på en tårta på en alldeles för stor marsipanskylt. Fick ju till hjärtat iallafall... Haha.
 
Zevs - men Zeus som vi kallade honom var definitivt sötast på festen.
 
VInnande laget i beerpong. Jag prickade inte en enda.
 
På fredag var det Sverige - Portugal match. Jag och Amanda gjorde drinkar dagen till ära.
 
Heja Svärrje!
 
Dock förlorade Sverige och sängen viskade mitt namn.
 
lördag hade jag kurs i Stockholm. Emmi hade kommit från Blekinge och eftersom vi inte träffats på över ett år så var det högtid att ses! Tanken var att vi skulle träffas en snabbis men Emmi, Jill och jag åkte till Svedmyra för att hänga hos Max som vi bodde med i Hässelby förut. Han bjöd på bakad potatis och jag åt med ett par miniatyrbestick på hans kreativa bord som var ett strykbräde med duk! Jag fick hans Aristocats-vinyl efter att jag berättat min och Jennys otroliga passion och därför lyssnade vi på denna remix otaliga gånger innan vi anlände till en karaokebar i förorten. Jag och Emmi hann vråla en sväng innan vi skuttade runt på Faschings scen till soul och reggae. Tack och hej då helgen!
 
Amanda

Vasabesök

Helgen i Vasa!
 
Träffade äntligen världens finaste Lucy som jag är stolt "gudmor" åt - hihi.
 
På dagen shoppade vi med Casso, på kvällen bowlade vi.
 
Casso blev gravid med bowlingbollen.
 
Suddig Johan, jag och syster. Bobo och Freda var också med. Slutade med minttushots och att Bobo kastade i rännan.
 
Lucy blev kär i Johans väska. Jag skulle gärna tagit med henne hem.
 
På lördagen var vi och kollade på Fighting Star som Casso är med i - superbra var den! Efteråt åt vi hamburgare på Ernst och Casso fick en mustasch till cykeln av oss.
 
Jag var tvungen att prova.
 
Snyggast var den på Cassos coolaste cykel - movember som det är.
 
Lucy fick denna tjusiga reflexskarf av mig. Hon fick även ett reflexkoppel och ett svart nithalsband i läder med namnbricka. 
 
Efter att vi förfestat spenderade vi någon timme på Sky-bar. Freda var Robin Hood, eller en ubåt.
 
Johan hade mössan på sne´.
 
Bobo skulle beställa en kanna men fick en hink med drink!
 
På farsdagen skulle vi försöka sjunga för pappa i en video men det blev bara skratt. Och jag fick krama om syster och finaste Lucy som jag kommer sakna så massor!
 
När vi kom hem fick jag en smärre chock då Matilda och Anne hade tapetserat om vår vägg! Dom är helt fantastiska.
 
Från svart till detta!
 
Amanda

Vit och beige

Från söndag.
 
 
Imorgon får jag äntligen träffa syster, Bobo och för att inte prata om världens finaste hårboll Lucy som jag får träffa för första gången!
 
Amanda

Fredag och söndag

På fredag hade vi after work på O'learys. Jag och Malin fortsatte att förbättra världen hemma hos oss och på kvällen hann vi dricka mousserande och cosmopolitan på Flustret tillsammans med Johan och kära Kristian som återigen sov på vår soffa. Igår fyllde Sebastian - allas vår Stig Dogg! Vi firade honom på Texas Longhorn och kaffe på Günthan.
 
Jag hade en byxdress såklart!
 
Suddigt på Flustret.
 
Igår hade Vickan gjort en BMO-tårta till sin kära Sebastian!
 
Födelsedagsbarnet fick nudlar tillsammans med en brandfilt och läsglasögon så han inte ska misslyckas med att koka nudlar igen.
 
Patrullen.
 
Amanda