Midsommarhelgen och Stålmannen

Här kommer en bildbomb från midsommaren på Simpnäs.
 
Anne och jag.
 
Matilda gjorde hål i bältet med stil.
 
Kära pappa.
 
Världens största drink.
 
Festfolk!
 
Var meningen att mitt ankare skulle synas och det gick ju bra...
 
Kasta smörgås - tävling.
 
Snaps och sill. Vi finnar bidrog med snuskiga snapsvisor.
 
Mer festfolk.
 
Jag, Viktoria och pappa slängde ihop det vi hade och gjorde en marängtårta.
 
Syster hittade en jordgubbsrumpa.
 
Pappa och Anne.
 
Pappa hittade en vän.
 
När klockan närmade sig tio bestämde vi oss runda om fötterna att ramla runt midsommarstången.
 
Johans nyfunna midsommarkrans var fantastisk.
 
Bobo och Jonas.
 
Vi dansade till små grodorna och kom med den briljanta ideén att dansa och sjunga hej tomtegubbar också.
 
Casso och Bobo hade köpt Mölkky.
 
Mölkky-laget/boybandet Joy klarade sig bäst.
 
Kärlek.
 
Casso och pappa plockade blommor...
 
...och Casso blev 20 igen.
 
Blommigt folk.
 
Kärlek och maränger.
 
Vi badade bastu och badade i ett kallt hav. Kvällen slutade med att vi hängde på en främmande fest, drack skumpa på ett berg och letade efter Bobo mitt i natten som hade underhållit hela festen och sökte nästa fest då han följde musiken.
 
På midsommardagen fick pappa för sig att såga träd.
 
Vi drack lonkero, åkte båt och sjöng falsk allsång på kvällen.
 
Tusen tack alla! Den här veckan har bestått av en obehaglig förkylning och trötthet. Har hunnit se Stålmannen på bio, jobbat, tagit en afterwork-sangria som ledde till en hel utekväll och idag har jag fått träffa Josefines och Mattias prinsessa Felicia. Vill även gratta min fina kusins lilla prins Theo som döptes idag!
 
Amanda
 

Överraskningar

Min födelsedag var chockerande! Efter att jag blev bjuden på middag hemma hos Anne och Claes skulle vi gå hem till oss för att förfesta. Jag var trött och tyckte att det var väl ganska onödigt att fira... men när vi kommer in genom dörren står plötsligt en hel hög med underbara människor och hojtar surprise! Jag minns inte så mycket mer än att jag blev så chockad och rörd att jag skrattade och fällde en tår samtidigt. Kvällen fortsatte med presenter från Iittala och för att inte glömma Johans fina guldhalsband till mig. Vickan och Matilda hade gjort världens finaste Mumintårta och Kristian hade köpt Minttu och Oboy så det blev Minttukakao för hela slanten. När vi dansat på balkongen och druckit jello shots ramlade vi till Birger Jarl. Jag höll igång till sex på morgonen och klockan elva ramlade plötsligt mamma och syster, som flugit från Finland, in i mitt rum och sjöng vid sängen! Vi spenderade dagen med jordgubbar och champagne och avslutade kvällen med mat på Koh Phangan. Vi hann även mysa två dagar till innan de flög hem igen. 
 
 
Jag vet inte hur jag ska kunna tacka er alla fina personer som kommit ihåg mig, men TACK! Återkommer om midsommarhelgen som var minst lika givande!
 
Amanda

Vit parentes

Eftersom jag väntar på att Matilda, Vickan och Johan ska komma och liva upp dagen så kan jag lika gärna visa hur jag ser ut.
 
 
Trevlig lördag och fira friskt!
 
Amanda
 

Nästan årets bästa

Onsdagen tillbringade vi i Stockholm eftersom Günthan var en av fem nominerade, av sammanlagt 250 besökta, till "Årets bästa café" i Sverige enligt White Guide. Otroligt att vi nästan höll på att vinna efter bara ett år öppet! Vinnarna blev Olof Viktors i Malmö med vår vän Jan Hedh i spetsen! 
 
Vi hängde med Anna på Beyond Retro.
 
Jag köpte en Sailor hatt på Beyond Retro till Johan, men Johan tyckte att den passade bättre på mig. Här myser jag med Claes.
 
Systrarna Landing på T.G.I.
 
Sällskapet.
 
Jag och Matilda dricker alltid Mudslide på T.G.I.
 
Kvinnosällskapet minus Anne.
 
På White Guides prisutdelning, här tillsammans med Edward Blom som jag dessutom fick en tuta av - ha ha.
 
 
Idag är det lördag och idag ska vi fira att jag blir gammal på söndag. Tack och hej!
 
Amanda
 

Rumba i Vasa

Här kommer en liten bildbomb från helgen i Vasa!
 
Det började med shopping på Arlanda. Snus till Bobo och trosor till syster!
 
Kvällen spenderades på Strampen efter att Bobo mötte upp oss på Vasas "enorma" flygplats! Vi åt gott...
 
...och svalde fyra kannor Sangria och Minttu-kakao!
 
Bobo var glad bredvid Malle!
 
Casso utmanade mig att pussla hennes Kinder-pussel. Jag var definitivt inte snabbast av alla hon testat.
 
Johan stekte på ett helt nytt sätt.
 
Efter Strampen blev det Chokladfondue och Bobo spritade ner Johan så att han slocknade i fåtöljen och Casso slocknade i soffan.
 
Johan myste med Bobos talande hamster på lördagsmorgonen.
 
Efter att jag och Casso fixat alla våra Ikea-kassar fyllda med kläder och diverse till salu på loppis så hann vi ett varv via stranden.
 
Bobo och Johan var med. Bobo tyckte att det var kallt.
 
Själv tog jag mitt första dopp i år tillsammans med kära Casso!
 
Humorn var inte på topp på vägen från stranden...
 
...men vi...
 
...hade oerhört...
 
...roligt!
 
Vi åt pizza på Marco Polo där mamma och pappa en gång i tiden var på date! Att dom har glutenfria pizzor gör ju inte saken sämre!
 
 Vi kom igång med förfesten först klockan elva. Då jäklar small det med ölspel och Party Alias. Johan juckade, Bobo var en kvinna och jag var hög.
 
Brudarna på G.
 
Vi ramlade glada runt på Ollis (där Casso är DJ) hela natten till svenska låtar som Johan konstaterade att världen glömt!
 
Morgonen var otroligt krapulantisk, men vi hann besöka Bobos dramatiska akvariefiskar på jobbet och äta gott på Faros!
 
Tusen tack Casso och Bobo för en fantastisk helg! Den här veckan har vi grillat, sippat vin och kollat på Game Of Thrones i Jacobs nya lägenhet. Igår besökte vi Stockholm och på lördag ska vi fira att jag fyller på söndag - kan inte några saknade hattifnattar från Finland simma hit och skåla?
 
Adios amigos!
 
Amanda

Onsdagsbrygga

Igår tog hela Uppsala studenten (kändes det som) och jag jobbade friskt. Så när vi slutade jobba bestämde jag, Vickan och Matilda oss för att vi också skulle korka en skumpa, äta jordgubbar och dricka ljummen cider på en brygga! Det gjorde vi, och när jag kom hem slocknade jag på soffan. Idag är det Sveriges nationaldag och imorgon åker jag och Johan till Vasa för att skaka om min saknade systers och Bobos helg! 
 
 
Amanda

Snorkfröknar och lördagsfett

Lördagen för en vecka sedan spenderades i Stockholm. Efter att jag och Matilda bankat på fel dörr och överraskat fel person hittade vi slutligen till Annas dörr. Tillsammans med Andreas åt vi lax, lyssnade på Cornelis och drack en dunk rosé. Vi vrålade några låtar vid Kristinebergs klippor med några ankor och en hel drös av lördagsdimmiga människor i bakgrunden som sällskap. Efter att vi dansat och kysst Snorkfröken i Annas lägenhet befann vi oss tillsammans med Madde på Café Opera. Med en underhållande taxichaufför ramlade vi sedan hem till Madde där vi vräkte i oss lördagsfett. Tusen tack för den kvällen!
 
 
Förutom jobb varje dag den gångna veckan har jag blivit dödsförälskad på jobbet (i en mopsvalp), grattat Jonas, tittat på tapeter, förbättrat världen med Vickan och Claes på Pitchers och kära Günthan har blivit nominerad till Sveriges bästa café! I lördags blev det en längre AW på Günthan tillsammans med mysigt folk, Jeremiah Weed och Muminmusik.
 
 
Farväl så länge! Och lyssna på det här så blir er måndag så mycket bättre!
 
Amanda