Försenat nyår

Bättre sent än aldrig att berätta. Nyåret var ett kapitel för sig. Det hela började med att vi åt middag hemma hos oss tillsammans med Matilda och Jonas. Sen kom Amanda förbi för att berika oss med drinkar. Efter att en efter en droppade in fann vi oss fira tolvslaget och det nya året på stora torget. Planen var att fira in det nya året vid slottet, men vi kom inte så långt. Kvällen fortsatte suddigt när jag, Johan och Matilda dansade till Uggla på sittpuffarna och Johans blick blev desto suddigare. Andra förbättrade världen på balkongen. Den som stannade längst var Olle som deckade på soffan - Jonas utnyttjade situationen medans jag och Matilda vaskade slattar.
 
Snygga svarta paret.
 
Matilda fokuserade på flaskhalsen istället för mig och Johan. Helt rätt.
 
Brudarna med drinkarna.
 
 
Svart, vit, svart.
 
Amanda mixade hela natten.
 
Alexander kom förbi...
 
...tillsammans med sin fina Amanda. Här med Amanda. Vi är många Amandor.
 
Folk spelade NHL innan spriten slog till. Själv glömde jag att fortsätta fotografera när den slog till och huset blev fullt.
 
När Olle hade deckat var Jonas på G och jag kom ihåg att fotografera igen.
 
Matilda ville också pussa på Olle.
 
Jonas spelade vackert reggae för Olle på min söndriga gitarr...
 
Jag och Matilda klädde honom extra fint.
 
Idag ska jag jobba och packa. Imorgon åker vi till Lyon! Hej Frankrike!
 
Amanda

En helg och en onsdag

Helgen var mysig. På fredag hade vi en "girls night out" och började hos Zara. Själva förfesten blev själva festen men vi hann ett varv via överfulla BJ innan vi begav oss hem. På förfesten dansade vi till Lou Bega och Spice Girls och sjöng "den glider in" på balkongen. På lördagen sprang jag och Matilda till bussen som om det vore på liv och död för att hinna kolla på Johans och Jonas innebandymatch där dom lyckligtvis vann! Vi hann även med att äta på O'learys innan jag och Matilda bestämde oss för att inta soffläge hemma hos oss. Idag har jag och Matilda gått runt och varit personal shoppers åt Magdalena och nu känner jag att jag har en date med soffan och TV:n.
 
Sovrumsbilden på fredagen.
 
Girlsen. Malin var fotografen.
 
Akrobater.
 
Zaras BJ-brills...
 
...klädde alla.
 
Vi försökte göra en Spice Girls-bild. Gonzales såg mest taggad ut!
 
Gjorde en egen version av Viktorias laxsallad idag - kolla in hennes blogg!
 

 
På tal om Viktoria så får jag inte glömma bort onsdagen. Vi hade spansk afton hemma hos Viktoria och firade att Magdalena ska börja studera Ekonomi! Viktoria fixade sangria och underbara tapas, och vi spelade "med andra ord" och dansade.
 
Viktoria hade lagat massor med olika tapas.
 
Korv, musslor och bläckfisk.
 
Kvinnor.
 
Magdalena fick presenter.
 
Temat var något rött.
 
Katrin, jag och ananasen var dom som stannade längst.
 
Amanda
 

Skaldjur och rumba

Min helg tillsammans med min syster Casso var fantastisk. På torsdagskvällen bjöd Claes på fiskgryta innehållande bland annat bläckfisk och musslor och vi drack fint vitt vin från 2001 med egen komponerade Baileys-latte till efterrätt. Att torsdagskvällen även bjöd på att min kära Iphone slutade fungera för några timmar och att jag försökte återuppliva den med diverse topsar och fönar är en annan historia - men den återuppstod till slut! På fredagen sprang jag runt på jobbet, och på kvällen bjöd Johan på skaldjursmiddag hemma hos oss - stekigt. Sedan stekte vi vidare för att bowla med Matilda. Att jag inte hade bowlat på fyra år och hade en eller två drinkar i kroppen gjorde väl att jag inte var kungen på banan. På lördagen steg jag och Casso upp tillräckligt tidigt för att shoppa och äta vårrullar och spett på thailändska Koh Phanghan (dom som inte har besökt måste besöka stället). På lördagskvällen söp vi till det hemma hos oss med den här Uppsala-låten i högtalarna för att sluta på Saluhallen. Där buggade vi och Casso försökte beställa Pätkis-shots men vi fick vi nöja oss med endast mintlikör istället. Vi ramlade hem och skrattade oss till sömns när vi läste Bobos godnattsaga. Vi åt kebab till frukost och låg som döda fiskar på söndag tills Casso var tvungen att flyga hem igen. Tack för helgen fina syster!
 
Skaldjursfredagen...
 
...med bland annat kungskrabba.
 
Matilda på banan.
 
Känner starkt att jag borde ha köpt den här på Urban Outfitters.
 
Lördagkväll.
 
Matilda poserar med Johan och suddiga Kristian.
 
Glada systrar!
 
Brillsen på.
 
Amanda

Fint besök

Så mycket annat än nyårsfirande har jag inte hunnit med på senaste. Jobbade förra helgen så både jag och Johan låg medvetslösa i soffan i måndags och kollade igenom hela första säsongen av "Game of Thrones". I tisdags hade jag en date med tvättstugan. I onsdags drack vi drinkar på Plock och åt tapas. Idag kom min fina syster till Uppsala - det ska firas! Återkommer om nyåret.
 
Vårt kära kök.
 
Frutini, Apple Mojito och Vickan.
 
Amanda, Zara och tapas.
 
Amanda och Amanda.
 
Systrarna Landing.
 
Flera drinkar. Och Heineken förstås.
 
Tack och god natt. Fin nattlåt.
 
Amanda

Han med mustaschen

Min vecka i Finland var fin. Snapsade på julafton med min saknade familj och farmor, ramlade runt på Ettans dansgolv på juldagen, träffade min vackra gravida kusin Cati som väntar sin andra plutt, fick en julklapp av söta Cessi, åt ostbricka med farfar, fyndade på rea i huvudstaden och besökte Hard Rock Café Helsinki tillsammans med min syster, hade en fantastisk kväll med efterlängtade Lucas & Dreamteam-Jenny på Serendi tillsammans med Irish Coffee och tequila, fick träffa en gammal vän - labradoren Roni och hans finfina ägare Katja, njöt av en otroligt rolig kväll på lördagen där jag sjöng och fjantade mig på Ettans scen för kära Björn med gamla bandet (där saknade jag Freja som stekte i fjällen), efterfestade med Pappa på Ettan för att sluta lördagen på Fé tillsammans med gott sällskap. Tack Finland!
 
Min julklapp till syster var hennes skelett"armband".
 
Min julklapp till pappa var en gul Pop-phone. Han hade en korg på huvudet.
 
Annandagen hos farmor.
 
Annandagskväll på Serendi med Jenny.
 
Hard Rock Café Helsinki med syster.
 
Lucas gömmer sig bakom Irish Coffeen.
 
Lördagen på Ettan.
 
Pappa var paparazzi.
 
Min syster rockade!
 
Vi rockade också!
 
Som mest var vi så här många på scenen.
 
Alexhander bjöd på Fresita på Fé. Angenämt!
 
Nu ska jag sova en stund. Hej så länge och lyssna på den här vettja, bara för att!
 
Amanda