En fredagshälsning

Som består av trevlig musik. Känner mig lite upp och ner.
Så, ha en angenäm fredag!


Amanda


Håll i hatten, för nu kommer det ett så långt inlägg...

...som Freja aldrig kommer att orka läsa. Senast jag berättade utförligt om vad jag egentligen sysslar med var typ i november. Så jag kan verkligen inte börja skriva i detalj, men jag får väl ta månad för månad och berätta så kort och så intressant som möjligt. Typ.

November:

Senast skrev jag när jag var på vistelse i Finland. Veckan där fortsatte väldigt vilt med glöggas och vattenpipas hemma hos mig, och på lördagen bestämde vi oss för att åka till Helsingfors. Planen var att besöka svenska natten. Jag och Jenny gapskrattade med Cessi som kusk till Lucas "stärv-låt" och vi hade "Glassig" på repeat p.g.a. cd-brist. I Pickalas abc stal Lucas och Jenny en kniv, sedan tog vi bussen till Morings och jag sköt min skumppakork i taket. Vi stod i svenska nattens kö i i två timmar och gav upp. Vi slutade på Humlegården där Evers dansade på bordet och Jenny ramlade på mattkanten. Vi gömde hamburgar-lådor bakom hörnet och förberedde oss för att sova på tågstationen och trycka i oss ketchup som morgonmål. Men det hela slutade med att jag och Jenny sovde brevid en halvnaken Lucas och jag vaknade av att jag hade kedjat fast mig själv i mina armband.

Efter det åkte jag till Stockholm igen. Där hade vi gig på Engelen i Gamla stan. Casso och Bobo kom även på besök. De gångerna jag och Sandra skulle fira, så började vi dricka skumppa men somnade brevid varandra när vi väl skulle gå ut och beställde hem kebab istället. Jag gick på Cornelis bion med välbehag. Sedan blev det kårfest i skolan, så efter att ha hoppat hos mig hoppade vi runt i skolan, drog "Grotesco-feta-skämtet" hela kvällen och slutade på Bonden. Dock var det bara jag, Matilda och männen kvar när vi gick dit. Där blev det, av en snilleblixt, "apelsin och rosé" eftersom dom inte hade fanta. Och ett jädrans ståhej på dansgolvet.


Express-föras hos mitt innan kårfesten. Anna ft. jag, trevligt.


Vickan, Anna och Matilda.


Dj-Amanda... typ.

December:

Jag bodde nästan i skolan innan vår julkonsert (där bl.a. Matildas, Maddes och min tolkning av Galenskaparnas låt "Frisören" blev en succé - vi såg sjuka ut). Mellan varven uppträdde vi på Tyresö slott och dränktes i julmat. Innan jullovet åt vi hela klassen sjukt god tapas på La Cocaracha, lyssnade till salsarytmer, slutade på Mosebacke och Högbergs på söder. Andreas Carlsson (från Idol...) kom och föreläste sista dagen i skolan, som var riktigt kreativt. Och efter Tyresö slott-finalen på lördagen bestämde jag och Anna oss för att nej, vi vill inte dra hem. Så vi drog till skitbilliga puben Dovas och pratade om livet och förbättrade världen. 

Sedan kom jag hem den 19:de december till Finland för att fira jullov. Det blev en wuttare vistelse än planerat, blandat med Mamma som skickade mig till tandläkaren, öronläkaren, på zonterapi och annat intressant. På onsdagen den 22:a blev det tjejmiddag på La vida och vi fortsatte på Fé. Iallafall jag, Freja och Jenny fortsatte med klackarna i taket. Julafton var mysig med familjen och mysiga presenter. På lördagen, m.a.o. juldagen, förfestade vi hos Evers där hans pappa trollade och vi slutade på Ettan. Jag stannade lite för länge på toaletten, Jenny gick bakåtlutad och Freja hämtade mig från toaletten. Jullovet fortsatte med att jag blev bjuden på Narnia-bio, och var kusk då: "Ruben - ho e de meddi?", blev en skrattfest för mig och Jenny. Jag målade även hela tiden inför min utställning (som pågick hela januari i Serendi).

På nyårsafton tog jag och Jenny y-tåget till Helsingfors. På tåget drack vi cider ur en vante och sittdansade. Vi blev en aning runda om fötterna och mötte upp Freja och Frida och åt fredagsfett, för att sedan gå till Morings där förfesten ägde rum. Det bjöds på extremt mycket skumppa och jag gick och bjöd/tvingade i folk koffeinpiller. Bara några minuter innan tolvslaget sprang vi som dårar för att hinna fram i tid. Jag sprang med Rickard och flåsade att jag absolut inte har någon mili-kondis. När det blev nytt år sprutades det skumppa överallt, alla pussades och jag minns inte så tydligt några raketer alls. Sedan fortsatte vi till Kaivon där jag hoppade runt i min fake-päls. Sedan gick vi hem till Frejas syster och kokade två ägg. Jenny åt från en torr salami och vi ringde Ruben och sjöng för honom. Men det slutade inte där. Koffeinpillren höll iallafall mig och Jenny vakna och vi flippade ur totalt. Skicka massa mms med Freja som fräste, handflator och lössen som säger godnatt.


Y-tågsresan med vante-cidern.


Jag tycker att min plastpåse, "Lillefanten och hans vänner", var kvällens sexigaste.

Januari:

Man kunde tro att galenskaperna skulle sluta efter nyårskvällen. Men nästa dag bestämde jag och Jenny oss för att besöka clubben på kvällen med Cstar som uppträdde. Vi blev wutta hela högen och jag och Jenny fotade fint åt Lucas och skickade en bild på en lampa till Ruben.

Så under de sista dagarna som var kvar av mitt jullov tog jag andra skedet, åt papagallo och såg på Modern family med Freja och Linda, tillika som jag färgade Frejas hår en aning. Det blev plättkalas hemma och mamma bjöd oss på "Fanny och Alexander"-teatern. Vi snoukkade i Vihti med min syster, Cessi och Anna. Jag och Cessi blev lite för länge i backen och besökte makkara-baari väldigt tidigt. På fredagen besökte vi Fé igen med vattenpipa-förfest hos Wille. Jag och Jenny dansade och lyste upp stämningen lite mer än normalt... Hemresan med en hickande Casso, och Bobo som förbättrade världen var underhållande. På lördagen köpte jag och Freja spenatsoppa och tillbehör som present åt Jonski för att sedan förfesta hos Lucke och besöka Affes - som jag inte hade besökt sedan september. Jag bjöd en drink åt mumset, tyckte att jag hittade ett ragg åt Freja och la en slickepinne i ens ficka.

Efter jullovet flög jag tillbaka till Stockholm. Då dansade vi med Ante och Matilda som dårar på Spy bar bland alla stela typer och gurglade minttu på förfesten. Jag såg "The tourist" på bio och är fortfarande dödsförälskad i Depp. Såg även Harry Potter på bio, vi grät alla när Dobby dog. Jag såg Sean banan i H&M, sådär by the way. Vi klassfestade även på en torsdag och åkte tvärbana fram och tillbaka nästa dag bara för att det var så fint väder.


Anna drog oss med en fredag på kaffe till "Cupcake Sthlm" vid St:eriksplan som var väldigt mysigt.


Typ såhär.


Vickan!

Februari:

Blev bjuden på "Romeo & Julia"-musikalen som var riktigt proffsig och underhållande. Det blev även en till kårfest med förfest hos kära Ante. Kårfesten ägde rum på krogen "NU!" där dom spelade Nationalteatern och Familjen, samtidigt som vi "Kulturamare" fick gratis öl och cider - inte illa! Sen gick jag igen på bio (rabattkortet gör så att det blir dubbelt billigare, fniss), denna gång blev det Burlesque. Stage Pool höll ett väldigt inspirerande "föredrag" i skolan och vi var med klassen och kollade på Wallmans show. Sedan blev jag sjuk med spysjuka, feber och allt det härliga som hänger på. Kunde inte handla mat på fyra dagar och golvet gungade. Höll ett artistporträtt om min favorit Norah Jones i skolan. Vi hade även en lunchkonsert med musikaler, där jag skulle vara den fulla tanten från Annie. Vi hade tacokväll hos Emmi och innan jag skulle åka till Finland på sportlov så tänkte jag, Matilda och Emmi att vi måste ju ta en liten hutt. Det blev bara vi tre som ramlade till Debaser vid Slussen.


Ante!

Sedan befann jag mig hemma i Ekenäs igen för att "fira" sportlov. Det började med chill med familjen och mamma bjöd mig på bio: "The king's speech", gud vad bra skådisar! Blev även kaffe på sode där jag skulle ta med alldeles för många berlinermunkar åt mamma och pappa, medan man försökte socialisera med killarna och Freja - som försökte vara mitt stöd bland munkarna. Besökte även min favorit, tandläkaren, som ville borra i min mun. Och så målade jag en tavla till Lottes dotters dop.

På onsdagen på sportlovet gästade jag återigen Jenny i Åbo, med hopp om att inte bli lika wut som förra gången. Denna gång blev nog värre än wut, men ingen "för tidig sömn" i alla fall! Vi förfestade med vattenpipa och groggade på Klubben. Jenny "spillde" en drink och vi tog taxi till Forte. Där gick jag lös. Blev otroligt mycket "snapsas". Spelade tydligen något kortspel som jag vann 10 euro på som förvandlades till groggar. "Dansade" med Jenny. Skulle ta en battle med Jennys Dani. Och efter att benen under mig blev som spaghetti och Dani bärde mig till Jenny, vaknade vi upp klockan åtta av mitt Bamse-alarm från min Sverige-telefon, jag fullt påklädd. Så när jag åkte hem igen och insåg att min kära syster gjort världens gourmét-mat, lovade jag mig själv att aldrig tro att jag är kung i baren mer. På kvällen besökte vi även min söta kusin Cati som har fått en underbar son tillsammans med Kenneth.

På fredagen fick jag mammas bokade thai-massage och på kvällen tog jag tag i mitt förnuft och var kusk. Freja som påstod att vi bara skulle stanna någon timme, blev väldigt på G. Efter Sippan med Lucas och Evers fortsatte vi på Fé där det var ovanligt mycket folk. Min topp blev riven i två bitar ("på skoj"), och jag kuskade på hela världen. Komiskt att vara hemma efter klockan fem trots kusk-rollen. Lördagen däremot började med Lottes dotters dop, för att sedan förfesta hemma hos Lucas, och för att sedan besöka legendariska, men även tragiska, Affes. Även denna gång var det mycket folk. Det blev knappt något dansas förutom en svängom med kära Lucas till Redrama, annors försökte jag och Lucas lura absinth i födelsedags-folk, och Cessi tyckte att vi skulle dansa på nedre dansgolvet bland de riktigt mogna individerna. Sedan befann jag mig plötsligt på en mini-efterfest. Lucas joinade också, han rappade till Abba och vi spelade sänka skepp med shot-glas. Jag ägde!

Så nästda dag åkte jag tillbaka till Stockholm. Nu är jag här igen och de snart två gångna veckorna får jag berätta om i nästa inlägg, detta håller ju nu på att utvecklas till en bibel - så sätter punkt här.

kanske lite såhär bara.,
Amanda