Vattenkannor med öl och maskerade människor

Förändring är nyckelordet. Men jag gillar läget, och jag gillar Stockholm. Mycket.

Så. Oktoberfest-hemmafesten var väldigt roande. Värdinnan Emmi drack öl ur en vattenkanna och var utklädd perfekt enligt temat. Flertal musiker kom förbi och vi var en salig blanding som stannade länge.

lördagen efter det kravlade jag mig upp ur sängen och tillsammans med Sandra och Nadja for vi ett varv via bloppiset på Ambassadeur. Mot kvällen segade jag mig till Maddes födelsedagshäng vid en biljard"krog" på Mariatorget, det var lagom avspänd känsla med mysigt folk. Jag och Matilda firade med tequila. Sedan gästade vi (plus Anna) Mcdonalds, och jag köpte toapapper på 7eleven, bakgrunden var rätt komisk. Ännu senare blev jag kär...i Kanye West. P.g.a. detta framträdande, för att inte prata om framträdandet av "Say you will", som typiskt nog inte finns på youtube. För det var riktigt äckligt bra. Dessutom har jag hört den här låten, en av hans nyaste, på repeat nu ett bra tag.

Förra veckans måndag kom Cessi från Gbg och krashade hos mig. Vi åt snoffsigt på Vapiano och drack ett glas rött, blev trötta och drog hem. Jag vakade lite extra länge och Cessi pratade om "juice". Dessutom skrev hon "jag är mätt, slö och hungrig", haha!

Sedan på torsdagen kom mamma och pappa på besök, hann dock inte umgås med dom så himla mycket på grund av en hel del program.

fredagskvällen drack vi vin hos Anna med Matilda och Vickan. Det var underbart chill. Vi snyftade till låtar och skrattade oss gröna(?).

Lördagen bestod av en gospelkonsert som betonades som Cyndee Peters avskedskonsert. Herregud den kvinnan kan sjunga en till tårar. Vi körade med henne i sista låten. Mamma och pappa var också och tittade. Pappa filmade och fotograferade nästan hela tiden. Han är söt. Efteråt for vi några och åt, för att sedan ta en öl på Wiströms i gamla stan. En källarpub med hög mysfaktor och live bluesinspirerad musik. Senare gick jag runt för mig själv, träffade en chill karl ett varv och satte mig på tunnelbanan. Timmarna flög iväg, så vaknade halv fyra nästa dag. Mina gästande föräldrar var inte så lyckliga över mitt sena vaknande och att min telefon dog. Så fick le lite extra innan de flög hem.


Förra veckan var en enda rep-vecka med workshops. Kom hem runt tie varje kväll. Men på fredagen gick vi med Anna och Anna till Beyond retro och handlade lite rekvisita för lördagens halloween-fest-inflyttningsfest-grej. På kvällen fick Sandra och Andrea mig medlurad in till stan. Mina planer var att rätt fort ta tunnelbanan hem och gömma mig bland lakanen. Men så blev inte fallet. Skulle bara följa Sandra och Andrea till Nype på Stureplan, då det slutade med att vakten utbrast "klart du skall med in". Nå, när vi slapp in gratis så tänkte jag att jag skulle gå runt några varv. Men så blev tydligen inte fallet heller. Sköt upp min hemkomsttid hela tiden, dansade lite anspråkslöst, trängdes i rökrutan när man försökte socialisera, fick otippat syn på en musiker från vår skola och sitt-dansade lite. Till slut följde Sandra och Andrea med hem.

lördags"morgonen" mötte jag upp kära Freja som spenderade en lagom illamående dag i Stockholm efter en trevlig båtutfärd. Senare mötte jag upp Anna och Anna för att bege oss mot Halloween-inflyttningsfesten i Alvik. Alla var utklädda och lägenheten var äckligt fin. Jag var väl inte direkt så utklädd, men jag var enligt dom andra en blandning mellan en 20-tals kvinna och något teatriskt med min ansiktsmask. Jag lärde Matilda snapsvisan "åsnan", vi halvt bodde på balkongen och vi dansade/sjöng till allt från Spice girls till skånska favoriterna Familjen. Senare begav vi oss mot Slussen där musikern Anton ordnade en mystisk halloweenfest i en suveränt mysig källarvåning som liknade en pub. Lite bittert kändes det dock att en semi-tidig flygresa till Finland väntade på söndagen. Och nu är jag här. I Finland.

(...jag tycks som vanligt ha fotat extremt litet, så över hälften av människorna kom inte med på bild)...men här är ett fåtal bilder från kvällen;


Maskerad "vaddetnusenvar", rödluvan, sekreteraren och fransmannen.


Jag och rödluvan Anna.


Jag, skogshuggaren Matilda och Anna igen.


Madeleine, Madde, hade nog den bästa dräkten! Godisen.


Johan och framförallt Fredrik var väldigt sexiga.


Andra Anna var någon cirkus-grej och hade charmiga ögonfransar.


Vi trivdes på balkongen, och Vickan tyckte att munstycket passade mig.Irriterande faktorer kommer man dock aldrig undan. Allt från att min post tycks hamna hos min dementa granne med samma efternamn, till att jag hatar kyligt väder och missgillar stickiga tröjor. Dessutom har mina pengar fått för sig att flyga iväg lite extra på sistone.

Får återkomma om min pågående Finlands-vistelse. Men hittills har jag hunnit avnjuta te på Serendi med Cessi, Ronnie, Lucas och Ian. Varit på zonterapi. Suttit på kaffe med Knut. Sprungit på bekanta på stan. Besökt min kära farmor och fått tusen smörgåsar och målnings-tips. Druckit mera kaffe med Freja och Linda och varit på bio (Eat pray love) med min söta kusin Cati (och jag kände bebisen sparka i magen), hihi! Bion var mysig och hade en bra slut-point, om hur alla man möter i sitt liv, fast de kan vara riktiga svin, blir dina "teachers" för att du skall växa, lära dig och uppnå lycka.

Igår krashade jag Jennys lägenhet i Åbo och det blev en väldigt wut dreamteam-reunion. Vi lyssnade repeat på en annan underbar Familjen-låt, rökte vattenpipa, drack/svepte skumppa, sjöng/gapade högt på gatorna till olika låtar påväg till lönnkrogen Klubben med varsin hörlur i öronen, hade en hel show för alla sailors, försökte spela biljard mot "proffsen" men vi förlorade, drack väldigt många shottar, diskuterade med allt och alla, jag träffade bekanta hangöbor och var berusat väldigt framåt och social, vi åkte på varsin skranglig pakethållare in till centrum, skulle gå till Fortet, men hamnade sedan på the Monkey (enligt min önskan), drack lite tequila och minttu, dansade som galningar, hann prata med en till bekant innan jag tog en "powernap" på toaletten, och missade resten av det roliga. Sedan ramlade (bokstavligen ramlade vi på varann), hem med Jenny, och jag pratade i telefon hur jag kunde gifta mej med Jennys mystiske mans pizza.

Så, den här dagen har jag mest luggit och kvidit i sängen. Det sa bom, och plötsligt var jag full. Men ibland får man vara det. När det är reunion.


"saknar dig fast du står här mitt framför mig",
Amanda