En parentes

När jag började skriva blogg, handlade det mest om att få utlopp och skriva ut alla mina känslor. Nu känns det oerhört lockande...

...men nehe. Skrev flera rader hit men det blev inte till någonting. Det blev mest en känslo-jämförelse med en urgröpt avokado.
Så istället tänker jag vissla till Lisa Ekdahl och konservera mina känslor, för att sedan öppna konservburken då och då - och känna.


tyvärr räcker inte rosa rosor alltid - de måste vara röda,
Amanda

Det handlar om wutta sommarnätter

På veckoslutet stack jag till Korpo. Jag vet inte egentligen hundra procent varför - men dit hamnade jag.
Vi trängdes fyra på baksätet, for via butiken, åkte två färjor och ännu en båt för att komma till Alexs, alltså själva värdens holme och sommarstuga.
Det blev yrande, ölspel och ett evigt bytandes av sängplats som slutade med att jag vaknade på ett loft, i en jäkla hetta med tre andra brevid mig.

Morgonen därpå tog vi ett morgondopp. Folk var otroligt slöa och krigade med vattenpistoler och spelade biljard. Jag vann nästan, i biljard.
Folk blev blå-målade och sedan fortsatte festen. Jag blev kallad Frida, och en sa att Matilda skulle passa mig - och det är ju mitt mellannamn!
Han som frågade lovade att döpa sin framtida dotter till Frida Amanda Matilda, jag känner mig hedrad. Sedan blev det ekonomisk karkki-ätning.
Jag kokade kaffe och vi sjöng "mielen määrin kahvia ja tupakkaa". Jag och husvärden dansade, och sjöng, för fullt till MGMT och "alors on danse".
Sedan blev det vedbastu. Tyvärr slängde någon öl istället för vatten när någon annan skrek "löylyä!", så hela bastun började lukta Kellogs Frosties.
Mellan varven blev jag slängd i vattnet och några hoppade i som pingviner. Tillbaka vid stugan blev det lite korvgrillning, gitarr, sång och wut.
Det var inte lätt att sova då musiken var på full volym, och på söndagsmorgonen vaknade jag genomsvettig, med en miljon myggbett (jag lovar),
av att ena stiger upp från madrassen och hojlar "nu vetää vi brenkku!" och att en annan sätter på fullt denna version av "I'm in Miami bitch".

Själv fotade jag inget från Korpo-äventyret, men dessa fyra är från Facebook och fotade av Nellie;


Joel, Jakim, Lukas och Alex - i det bästa tillståndet.


Jag, Julia och Lisa. Detta fotat på lördagen då slithets-faktorn regerade. Saltvatten-hår och början av ett ölspel.


Alex och Lukas fångade stackars Kalle och lade honom i ett glas. Jag och Mikaela släppte ut honom i det fria trots allt.


Alla, här Ville och Alex, blev fint blå-målade av biljard-färgen.


Igår var det igen en wut-måndag. Det blev Baywatch, det blev Christas, det blev Fé och det blev pytt-i-panna hos Christas.
Vi spelade ölspel där Ruben hamnade dricka hela tiden, vi dansade lite på sofforna, vi skrek till sången "shotshotshot.. everybody!",  
vi dansade tryckare till dancing in the moonlight på torget, vi valde "mikä kesä" i jukeboxen på Fé och myste.
Återigen lite segt att fara på jobb, men idag blir det lugnare puckar.

Dock jobbar jag mest hela tiden (ännu nästa vecka), och sen är det inte långt kvar till flytten.
Just därför är måndag en bra dag att umgås lite extra.


Amanda


Allt från regatta till spaghetti-krig

Nu kommer det ett hejdundrans långt inlägg igen, för det var en liten tid sen sist.

Senast jag skrev var jag påväg till regattan. Allt började på Jennys balkong.
När vi kom fram till Hangö slängde jag i mig en kebab på Uno och både jag och Jenny var lite salongsberusade efter skumppaflaskorna.
Några minuter satt vi sedan på Evers båt och efter lite spilld sangria och mingel med bekanta och obekanta satt vi flera timmar på stranden.
Jenny raggade upp flera än en. Cessi trodde hon hade tappat bort sin telefon och Jenny sprätte sand.
När klockan var runt ett började vi dra oss mot Tivoli. På vägen dit var Jenny passligt rund under fötterna och vred på en redan öppen vinflaska.
Trots den långa kön, den bristande motivationen och det sena klockslaget slapp Jenny in via vip-listan och jag och mitt sällskap gick bara in.
Först dansade jag skrattandes med mitt sällskap som skrek "ohi on" ljudligt på dansgolvet, för att sedan shotta (och bjuda) en tequila.
Ute på Tivolis terass dansade vi för fullt till Pendulum och saxofon. 
Sån tur att Max körde hem oss så att vi inte behövde ta morgontåget. Dock pratade jag och Jenny i över en timme innan vi somnade.
Så timmarna före jobbet var varken långa eller många.

Från regattan;


Jenny, jag och Lucas lekte gangsters i Henrys bil påväg till regattan.


Freja och Leo på Evers båt.


Jenny och jag.


Pekko, Lucas och Alexander.


Linda, Ruben, Evers, Alina och Saimi.


Lördagen efter regattan blev dock helt galen.
Efter jobbet och allmänt yras, hade vi keikka på Knipan. Den var kanske inte den bästa någonsin - men vi forsatte efteråt mot Ettan.
På Ettan hoppade vi runt till Riverside och "jag dansar aldrig nykter" på dansgolvet och Lucas lurade mig att svepa en irish coffee för att bli pigg.
Efter Ettan for vi till nedre prisses. Lucas beställde/sade: "en miniatyrvatten tack". Lucas sjöng på en lykstolpe med min mp3a; "My dream is to fly"...
...och ramlade pladask raklång bakåt. Sedan blev det Boströms. "Det blir alltid värre framåt natten, även om man har det ihop med katten",
"the last mango", "min pappa – tidididi", "ett två tre nu är pojkarna med" och Lucas som hoppar jämnfota - var en del av skrattfetsen. 
Det blev bara värre framåt morgonen då Lucas badade i kyrkans fontän och kastade sockorna på torget.Lucas och fontänen, runt fem på morgonen.


Jag och Jenny var även passligt slitna efter kvällens bravader. Det stod Magaluf 09-10 på våra armar. Vi förstår ännu inte vad 09 gjorde där. 


måndagen efter söndagen sörjde vi alla pojkar som drog in till militären. Vi blev en brokig blandning; Jag, Jenny, Wille, Ruben och Emmi.
Vi satt i självaste Stallörs för att sedan fortsätta till Baywatch och Fé.  Jag tog tillfället i akt då Jenny skulle köra och tog en eller två.
Det slutade med att vi var och simma runt tre tiden på morgonen.

fredagen, för en vecka sedan, blev det allt annat än vad vi hade räknat med. Det blev wut, väldigt wut. Allt började med Lindholms terass.
Vi var typ nie stycken som grillade, rökte vattenpipa, tömde cirka tre spritflaskor till högljudda snapsvisor, dansade lavatanssit för fulla muggar,
Knut spelade på min gitarr och sjöng "du är det finaste" till mig, Jenny och Jiggy. Freja svepte två mega drinkar och tolv tiden drog vi vidare.
Jag, Jenny, Wille och Jiggy var de olyckligt lottade som skulle cykla till stan. Min cykel ramlade innan jag ens hade lyckats att hoppa på den.
Wille körde in i en bil och turvis cyklade (snubblade) vi upp och ner från trottoaren – men vi kom fram tillslut. Där hittade vi några karis(ingå)bor.
Båda följde med till Baywatch där vi blev bjudna på munk och shottar. Kvart över två var vi utanför Fé men vägrade att betala sju euro för 15 min.
Så vi stod utanför. Där träffade jag fransmannen, Sjundeå-kusinen och Pottan. Jenny och Jiggy for och simma med svenskarna från bändet på Fé.
Jag igen, satt på en trappa med en bunt finnar. När jag sedan träffade Jenny, Jiggy och svenskarna fick jag trummisens kalsonger i min cykelkorg,
men lyckligtvis tog han bort dem - och så stack vi till Wille en kort stund. När klockan sedan var halv sex, på morgonen, cyklade jag slutligen hem.
Solen lyste i mina ögon när jag rullade in på vår gård med cykeln.
Man kan lugnt säga att kvällen gick lite över gränsen, men när jag sjöng "Är du kär i mig ännu Klas-Göran (Rubbe)"...
...så måste det ha varit en bra kväll.

Från terass-fredagen;


Freja var snoffsig som aldrig förr.


Wille var med, och Ruben syns i bakgrunden.


Värdinnan i egen hög preson och Knut som min bordsman.


Jenny spexade, Ruben rökte och Freja rökte vattenpipa.


Jenny sitt-dansade också.


Knut, Knopman och Simon. Simon fick en hejdundrans minneslucka från terassen tills han stappla in hos sin mormor. 


Lördagen bestod av jobb, beachen och keikka i Prästkulla. Efter keikkan for jag och Freja utanför Ettan. 
"Mikä sun nimi oli? - Brakel" och "Koska se on niin.. sandy" gjorde allt ännu lite roligare. Min finska var med andra ord på topp - som alltid.
När Jenny kastade mjölk på Pottan och när jag skulle demonstrera min mini-fläkt och la den i håret så att den trassla in sig totalt, blev det toppen.
Jenny försökte rädda mig från fläkten som hängde i mitt hår och Ruben och Wille undrade hur man ens kunde hamna i en sådan situation.
Vi gapskrattade åt Willes katt när den åt och jag sjöng "Inatt är jag din – katt". Jenny bestämde att vi skulle crasha där, och vi stal Willes säng.
Jag hittade även på smeknamn, Ruben blev Rubbe. Och där tog det slut.

Nästa morgon var inte ett drömscenario. Men vi drack cokis, åt glass, for till Harolds med Max och Knut och gapskrattade lite igen.
Vi besökte även simmis och grabsko, men runt klockan sju gav min kropp upp - det hårda veckoslutet tog på.Knut och jag @ Prästkulla.


Simon var helt kaputt.


Min omtalade mini-fläkt.


Att denna måndag skulle vara en lugn dag var ingen självklarhet. Vi satt i parken med Linda, Jenny, Ruben, Isse, Ludde, Matilda, Frans och Freja.
Jag och Jenny drack vin. Freja, den smartare av oss, stack på länk. Linda dödade en spindel med en karatespark på wc:n. Vi begav oss till Fé.
Jag försökte charma flick-bartendern. I made out with a dog. Vi låg på Åsen en stund. Vi tävlade. Vi for och simmade. Jag hoppade som en galning.
Vi for till Linda. Ruben kokade typ ett ton spaghetti. "Vad säter du på Ruben?" och "man måste äta upp hela satsen" blev en snuskig skrattfest.
Allt slutade med att vi kastade spaghetti på varandra, på trädet, på balkongen -  och Linda hällde hela kastrullen med kokhet spaghetti över Wille.Linda var på G från början till slut.


Dreamteam också.


Sena nätter och jobb har blivit mitt vardagliga mönster. Men man måste ta ut allt av sommaren - för snart splittras vi.

Jag har en sång på hjärnan, som vi hörde på i Spanien, som har snurrat runt i mitt huvud idag - och den stämmer ju ganska perfekt in på läget;
"And you're singing the songs thinking this is the life and you wake up in the morning and your head feel twice the size,
where you gonna go, where you gonna sleep tonight?"


Amanda


Bollen i ringen och slitet nagellack

Hittills har denna vecka varit extra mysig.
Vi har tagit två kvällsdopp med Jenny och Cessi (Kasper och Jesper), en gång styrde vi Grisn till Grabsko andra gången enda till Tenala.
Det var en hård resa till Tenala då Jenny blev påkommen av en liten kille i omklädnings"rummet" och stackars Grisn fick punktering.
På tisdagen chillade vi i Lucas trädgård. Vi rökte vattenpipa, lyssnade extra högt på musik, pajade hunden, dansade lite för att sedan lämna Karis.
På onsdagen blev det först Alban med kära Freja för att sedan hamna på Lindholms terass, vår kära terass då. Kasper och Jesper grillade lite.
Sedan hängde några på. Vi rökte givetvis vattenpipa, lyssnade högt på musik, pajade Lucas, dansade inte så mycket men...
...vi lekte "bollen i ringen". Det var otroligt roligt. Dock är inte kondisen riktigt den samma som när man var liten, men varför sluta man leka?
Lucas föll pladask när han skulle sparka bort bollen, Wille missade bollen och Jenny gömde sig otroligt länge i samma buske.

Från terassen;


Linda hade flera brillor.


Freja hittade en hatt.


Jenny med en rökande Wille i bakgrunden.


Lucas var med, som till min stora besvikelse skall in till det militära nästa måndag. Vad skall vi göra utan Lill-Stina?


Jag och vattenpipan kommer i ett paket.


Karlsson (Päronet) joinade.


Öl & cigaretter.


Willes imponerande rök-ringar.


Ju senare, desto suddigare. Iallafall blev Cessi suddig.


Igår var jag på Raseborgs teater (Robin Hood) med min kära familj + Bobo. Den var välplanerad med duktiga skådisar och musiken var proffsig.
Senare igår lekte jag lite bilskolelärare med Jenny, och hon klarade sig finemang.

Från Raseborg;


Mamma.


Pappa.


Syster Casso.


Bobo...


...och jag.


Folks huvuden, skådespelaren och bändet som både Matte, Max och Olli var med i.


Jag har även tagit beslutet att flytta till Stockholm för ett år framåt. Kan bli ett hejdundrans bottenapp, men som Freja sa (och Jenny, hähä)...
...ibland måste man ta risker. Och framförallt chansen.

Idag bär det av till regattan. Lyckat vet jag inte om det blir - men wut ska de bli!
Längtar efter känslan att vara på jobb efter att komma hem med morgontåget. Here we go again!


Amanda

Midsommarnattsdrömmar (eller mardrömmar)

Midsommaren ja. Vi skippade det traditionella stuglivet och det började med en hejdundrans fest som min kära syster ordnade hemma hos oss.
Iallafall var Jenny redan berusad före vi ens börjat äta och jag gick runt med vattenpipan och det blev en hel del ekonomisk rökning.
Jenny sjöng "pang där gick helan" så att majsen flög, och efter en hel del hoppas i rummet till Magaluf-låtar så hamnade vi hos Ludde.
Jag fick skjuts hem ganska så fort, Jenny fortsatte svepa sangria och minttu, och festen höll fortfarande på när jag kom hem.

På midsommardagen var tillståndet måttligt illamående. Men mot kvällen hamnade vi hos Evers och där var det gårdsfest.
Tillståndet blev dimmigt igen, och efter ett varv på Baywatch slutade vi på Ettan. Vi dansade (hoppade runt) till "we speak no americano", 
svepte shottar, utförde ekonomisk rökning, gifte oss (Jenny med Stenen och jag med kära Dahlström), sprang undan folk på dansgolvet och
dansade på scenen men Amanda fick plötsligt för sig att hoppa ner från scenen - och landade på alla fyra. Riktigt sexig syn om ni frågar mig.
Efter Ettan skulle jag fara hemåt, men så blev inte fallet. Efterfesten var hos Evers, sorgligt nog sovde själva Evers men vi höll igång.
Jenny drog dit tre killar som var nakna (en stund iallafall), Lucas "plockade" blommor till mig (drog upp från en rabatt med mylla och allt),
vi drack upp en vindunk, vissa satte på en trappa, andra stod i köket, vissa försökte sova på en soffa, andra tänkte sova i en säng, vissa somnade.
En ultimat allnighter helt enkelt. Morgonen därpå försvann jag hemåt med Grisn fort som bara den.

Hela midsommaren kanske gick snäppet över gränsen, men det får det göra - ibland.
Smärtfritt gick den inte undan, på saldot finns det skråmor på både händer, ben, kläder och telefoner.

De hemskt få bilder jag har från midsommarfredagen;


Jenny svepte sin skumppa tidigt.


Regnigt och trevligt.


Bamse kom på besök.


Syster.


Jag blev tvingad att visa mina gitarr-skills men jag vägrade.


På tisdagen tog jag och Jenny "tequila på tisdag".

På fredagen, i förrgår, bestämde jag (och Jenny gick med på det) för att dricka skumppa. Det började på Jennys balkong och slutade i Evers båt.
Jag köpte en skumvinsflaska och hotshots på Alban. När vi fortsatte till Evers båt och lyssnade på Aalto drack vi från min koskenkorvaflaska.
Jenny fräste åt måsarna utanför prisses och efter många om och men cyklade jag hem när det var alldeles för ljust ute.

Igår var det pappas 50-års fest. Det var fullt ös hela kvällen; jag höll tal, sjöng, snapsade och dansade med morfar till: "En kväll i juni"¨. Nice!

Annors har jag jobbat nästan varje dag. "Alla barnen for till beachen förutom Amanda, hon var på jobb". Ungefär.

Nästa veckoslut är det regatta. Och jobb dagen efter. Here we go!


Amanda