Förgångna (gråtfyllda) valborgar och bål

Imorgon är det valborg. Vappen då.
Det har oftast varit en total flopp. Så tänkte gå igenom de två senaste valborgarna, och en bonus.

Vi börjar med år 2008.
Den firades totalt i Langansböle. Vi förfestade hos Christa;


Med bål.


Jag och Ida. Jag såg väl lite annorlundare ut än idag.


Men jag antastade Christas katt - som vanligt.


Efter ett glas bål för mycket, dansade Christa på gräsmattan till Cher och sjöng med - det filmades och är oerhört underhållande.

Sedan for vi till Matte där resten var. Det var väl lite cirkus, men rätt trevligt!

Så, vappen 2009 då.
Förra året. Då förfestade vi igen hos Christa;


Med grillmat och bål - Häggis, Nappe och Fia joinade detta år. (Detdär rimmade ju).


Jag och Christa. Jag såg ut som en hippie i håret.


Sedan cyklade jag till stan och träffade Jenny och Jani ett varv.


Angenämt, men någon hann stjäla min mammas cykel på 10 minuter, ungefär. Vi hade skrivit "Omg I can't believe it!" på armen, och så blev det.

Så resten av kvällen blev dramatisk. Alla letade febrilt efter cykeln utan resultat (ännu denna dag har den inte kommit fram).
Sedan virrade vi runt i Stallörs för att söka lite också. Och resten av kvällen satt jag hos Jockes.


När jag en gång håller på, måste jag nämna vappen 2006, på Jennys begäran;


Vi skulle som bestämt klä oss "hippieinspirerat". Med ett spräckligt resultat.


Känner någon igen oss? Vi hoppade runt, "marken är din och min", "hej gulle, du är ju dendär Tassig", och en resa till Koti Pizzas wc.


Jag träffade även "Titoo-oo". Denna bild är är otroligt komisk.


Så detta år är absolut utan förväntningar. Vi har bestämt att grilla och chilla. Och röka vattenpipa. Och stanna i Ekenäs. Och dricka skumppa.
Lavatanssit @ Lindholms terass, i regnet, i värsta fall. Men som sagt; no hat - no party.

Amanda


Jag ska sakna dig imorgon, ja du vet hur jag kan bli...

Jag lever - men bara nästan.
För på fredagen bröt min flunssa ut ordentligt. Feber blandad med min hemska hosta och allt annat trevligt som det innebar.
På lördagen trodde jag att den hade flytt iväg. Men istället kom den tillbaka på en halvtimme; 39,5. Mamma blev orolig och jag låg på polin en stund.
Gick (gick och gick) därifrån med antibiotika i handen. Trots mitt tillstånd borde jag skippat Knipan den kvällen, men jag kunde bara inte.
For dit ett varv nyktert och njöt lite av musiken och folket. Det var värt det. Men skulle såklart velat vara frisk och druckit ett glas eller två.


Sjuk och fräsch som man är. Lagade ut mig någon minut.

Nu lever jag mest som en zombie, i väntan på bättre tider. Mamma borde komma hem med choklad snart, haha.
Oh, måste även påpeka att jag har hemskt fina vänner. Blev helt rörd när jag kom till Knipan och blev kramad av oroade vänner. Ni är härliga.

Amanda


Let´s wash away this world with one last glass...

...and let the red wine wipe away future and past.
Moi.

Idag, sådär tisdagen till ära, sökte jag och Jenny efter ett nytt rödvin. (Ja-a, dessa lediga dagar (och ett aktivt cafésittande) är inte helt fel).
Vi valde lite på högt något sydafrikanskt som verkade lovande;(Vin på en tisdag? - Ett glas rött om dagen säger dom). Enligt mig var det makee! Speciellt och starkt. Men klart att man även smakat bättre.

I'd have sworn that with time thoughts of you would leave my head, I was wrong now I find just one thing makes me forget - red, red wine
Amanda

"Wasn't me"

På fredagen hade vi keikka på Fé. Det var helt galet. Simon blev kvar i Italien på grund av askan, och vi saknade honom.
Men annors var den hemskt rolig. Lite suddig kanske. Och det förflutna öppnade sig som aldrig förr. What was that?

På lördagsmorgonen bar det av tidigt, i ett måttligt illamående skede, till Helsingfors för att gratta min kusin för hans nya studio.
På början av kvällen blev det även en trip till Ettan där många hade kvällsare och grym fiilis.


Fredag.
Och idag satt vi på Ada i solen, och i blåsten, i två timmar med Jenny.


Amanda

Amanda är skallig och proffesionell, right?

Denhär dagen har varit lite speciell.
Började med att Cessi kom till vår "lava tanssi terass". Drack kaffe, åt glass och lapade vårsol; men molnen diggade också vårsolen då och då.
Sedan blev det Helsingfors där Lotte gör sin make-up artist utbildning. Hon behövde modell till en av hennes slutarbeten. Jag skall bli ett skalligt bi.
"Tyvärr" fake-skallig. Men det såg hemskt äkta ut när hon övade. Så nu vet man hur man ser ut om man får för sig att raka huvudet eller nåt.

I förrgår blev jag klar med förhandsuppgiften om att illustrera fem stycken layouter till egna påhittade webbsidor, enligt angivna nyckelord.
Blev ju inte proffesionellt - men roligt hade jag. Här är tre iallafall, och jag hamnade ju skriva massa "bullshit" dit också och använda eget material.
Så don't mind. Det var underhållande;Livslust.


Begär.


Ungdom (och Jennys ben)...

...och två till. Tralala. Skratta inte för mycket bara (fast jag själv gör det).


Amanda


Are we all just playing games?

Hej,
om jag inte har suttit hemma och lagat förhandsuppgifter (och lekt att jag kan dom), har jag suttit på Adas terass i solen,
(eller lyssnat på Collie Buddz under en filt på vår terass i krapulantiskt tillstånd - i solen), suttit på Serendi, varit på bändövning...
...eller bara yrat på. Ungefär.

På fredagen (det är bra att jag blandar mellan fredag och lördag) var jag på uus' lauantai. Och det var helt sjudundrans bra.
Efter en farväl-tequila med Jonski, en hotshot som Dahlström bjöd på, en svindyr Bulmers och så vidare - kände jag mig väldigt modig och fartfylld.Denna bild är lite smått skrämmande. Men det är Jenny som menade att hon nog kan hålla i systemkameran och ta lyckade foton!

Nu ger jag upp (för idag) med allt som heter förhandsuppgifter och illustrera. God natt.
Eller nej vänta, denhär låten tänker jag först höra på igen. Den är megamakee.

Amanda

Smart has the plans, stupid has the stories

På lördagen blev det krono klockan halv sex. Backyard boogie. Och jag var med ett varv igen.
Sedan satt jag och Jenny på koti pizza i två timmar och talade om "Montybar" och var slöa. Sedan stack vi till Zakkes.
Sedan stack vi till Ettan. Efter att ha tagit en sympati-tequila, en megastor, med Jenny (och Almanso), så blev det lite väl suddigt.
Men det blev roligt. T.ex. stod vi ute i regnet med Evers, Lucas, Simon, Jenny och jag och sjöng (skrek?) denna vackra melodi i kör.
Och efter ett snabbt varv via krono befann jag mig i Langansböle. När jag ätit allt för saltigt ris med kokta morötter, gav jag upp.
Jag dansade hemåt i regnet med right as rain i min mp3a och med paraplyet i handen, och klockan närmade sig sex.I'm stupid,
Amanda

"When life gives you lemons, ask for salt and tequila"

Amanda är glad. För Fruttan min köpte en mask (daggmask) åt mig från Rom;


Halva är lila, och med noter ännu till. Very, very nice.


Så nu har jag två, den andra köpte mamma och pappa från Rom.På torsdagen satte vi hos Lucas i flera timmar och diskuterade och rökte vattenpipa. Lucas, Evers, Jarkko, Jenny och jag. Elliot var med i början.
Och till mina megastora förvåning hade jag, som inte läst en hel bok i psykologi, de högsta poängen på listan. Om detta håller så skrattar vi.
I vilket fall som helst tyckte mamma att vi skulle fira med champagne (och jordgubbar), just in case. Jag lyckades även aprilla Jenny.

Igår blev det plötsligt förfest hos mitt. Vi var ett helt gäng som shottade, rökte vattenpipa (det har blivit en standard), sprang runt (jag) osv.
Sedan blev det Fé. Flummigast - men great!

Idag är det påsk. Det regnar. Inga påskkärringar har knackat på vår dörr och enligt Jenny är vi för gamla för att själva vara. Vart for åren?
Så vi får festa idag istället. Glad påsk!

"hoppa över staketet så ska du få se på andra bullar än på brigaden",
Amanda

Pampas, flygplan och hjortronsylt

Det känns som det skulle ha hänt alldeles för mycket på en kort tid, men inte egentligen. Är väl van med ett trögt tempo.

Efter psykologin på fredagen rusade jag till tåget. Upp till vasa drack jag kissan minttu och lyssnade på musik för mig sjäv,
(en helt mysig förfest med andra ord). När jag väl var framme mötte jag upp min kära syster och gänget, och så for vi till Fontana.
Där uppträdde Capital beat, Redrama och olika trubadurer som var i nedre våningen. Vi yrade omkring, stod på stolarna och trivdes.
Följande morgon blev det sillis och på eftermiddagen for vi till Ollis (krog), och här mina kära vänner blev Amanda ordentligt salongsberusad.
Satt med Theo vid baren och bartendern pushade hela tiden oss att beställa mera, skrev mitt nummer på ens byxor, fick ett visitkort,
skickade ett småroligt meddelande till Jenny och skrattad.
Så vid sex tiden på kvällen när vi for och beställa kinamat, råkade jag nästan somna under väntetiden. Vi vräkte i oss sedan hos Casso.
Efter att Bobo kommit på framtidsvisionen med ligg-disco och sväv-disco for vi tillbaka tillbaka till Ollis där Casso sedan var dj.
Yras, yras och yras. Men väldigt underhållande med bekanta som obekanta människor. Denna och denna spelades på repeat.
Senare hamnade jag ut i ösregnet, skrattade i två timmar och skådade en tatuering som var innanför läppen - innan jag somnade.

Söndagen blev en krapulafylld dag och jag och Casso for på bio; Snabba cash. Den var nog bra den också.Vakio: Amanda, drickan och telefonen.


Och syster Casso.


Amanda, Redrama och Pampas-svinet (aka Freda).


Vi åt hotrod och drack strongbow på sillisen. Makee!

(foton från Facebook)


 

På måndagen kom jag hem efter en till lång tågresa. Mamma stekte detta här ovanför. Ost och hjortonsylt. Megamakee.
Åt det första gången hos Frudi när vi var i H:fors och klättrade på väggar och vinterbadade.

På tisdagsmorgonen skulle jag, efter kort varsel, flyga med pappa som sällskap till Stockholm på inträdesförhör.
Det var väldigt intressant, givande och sångrikt. Men svårt att slippa in på linjen. En rolig upplevelse i varje fall.Hann snabbt spendera en peng i Topshop och på flygfältet. Vykortet var pakko att köpa, då jag är känd för att obsessa över min svaghet: mopsar.

Så idag har jag varit passligt slut. Har hunnit spela tennis och varit till Serendi med Snedvers, Dahlström och Mangström. Det var angenämnt.
Det är även, mina damer och herrar, ohi on med gymnasiet for good (om man inte visiterar med att skriva om). Så hela april ledigt då. Halleluja!


Under tågresorna har jag även blivit måttligt nostalgisk och funderande.
Att nu lämna staden, sällskapet och tryggheten man bott med sedan man fötts, kommer att kännas ledsamt - men samtidigt också spännande.
Iallafall om man flyttar till ett annat land. If you never try you'll never know - men visst skulle det vara trevligt att ha sina vänner i bakfickan.

escape myself,
Amanda